19.3.2020 – DRUŽENJE NA VRTU

19.3.2020 – DRUŽENJE NA VRTU

Včeraj smo se v sončnem dopoldnevu spet družili na našem vrtu. Vodja kuhinje nam je pekel »šmorn«. Zalili smo ga s kozarčkom soka, nekateri pa celo z vinčkom. In spet nam je na harmoniko zaigral naš gospod Branko.

Stanovalci se dobro počutijo in so kljub »osamitvi« presenetljivo dobre volje. Razumejo omejitve, jih dobrovoljno sprejemajo in se z njimi strinjajo.

V Domu zaenkrat nimamo suma, niti potrjene okužbe s COVID 19. Ker se navodila NIJZ iz dneva v dan zaostrujejo, se od danes stanovalci družijo v svojih gospodinjskih enotah. V skupinah jih zaposlujemo z najrazličnejšimi umskimi in fizičnimi aktivnostmi. V skupine bosta prihajali tudi delovna terapevtka in fizioterapevtka in motivirali in aktivirali stanovalce z dodatnimi ciljanimi aktivnostmi. Stanovalce bomo vozili na sprehode oziroma jih posedali na soncu, kakor nam bodo vremenske okoliščine to dopuščale.

Sporočamo, da zaposleni z veliko mero entuziazma in odgovornosti skrbimo za naše stanovalce. Število zaposlenih je ustrezno, tudi sodelavke z malimi otroki so si uredile varstvo. Ne beležimo povečanega števila bolniške odsotnosti.

Pozdravljamo vas in sporočamo MI OSTAJAMO DOMA, OSTANITE TUDI VI !

Skoči do osrednje vsebine