29.5.2020 – NAŠ ROJSTNI DAN

V sredo smo ujeli nekaj majskega sonca in praznovali 16.rojstni dan našega Doma. Letošnje praznovanje je bilo drugačno kot ostala leta. Rojstni dan smo praznovali sami, stanovalci in zaposleni. Svojcev z nami ni bilo. Nismo jih še smeli povabiti. Pa smo se vendar imeli lepo. Zapeli smo, si malo zaigrali, uživali na soncu. In imeli kosilo, piknik, na našem prekrasnem vrtu.

Spomnili smo se še na naše malo »bolj posebne» stanovalce in jim predali pohvale za izjemni prispevek. Stanovalcem, ki nam v Domu s svojim takšnim in drugačnim prispevkom, ustvarjajo lepši in kvalitetnejši vsakdan. Eni stanovalci pomagajo pri urejanju vrta, drugi se dodatno zaposlijo v domski pralnici, številni skrbijo drug za drugega: kuhajo kavo, skupaj prepevajo, šivajo, pišejo utrinke, ustvarjajo najrazličnejše izdelke in polepšajo naše skupne prostore in svoje sobe. Zahvali smo dodali še rožico.

Podelili smo tudi domska priznanja zaposlenim. Letošnja delavka leta je gospa Gorica Lugonjić, sr.med.sestra , prejemnik priznanja Storžek pa gospod Aleksander Šori, vodja kuhinje. Oba sodelavca označuje poleg vestnega in predanega strokovnega dela, zlasti in nadvse srčna predanost stanovalcem in izjemen kolektivni duh. V veselje sta nam vsak dan v letu. Nadvse veseli smo takšnih sodelavcev.

V domski kuhinji so nam pripravili veliko rojstnodnevno torto, ki ni bila samo lepa, ampak tudi nadvse dobra. In še pomembneje: bila je dovolj velika za nas vse. Gospod Murks pa je povedal, da nima rad tort, vendar je naša bila nadvse slastna in je z veseljem pojedel cel kos.

V kratkem pričakujemo sprostitev ukrepov in s tem spet obiske, kot ste jih vajeni in si jih želite. Takrat vas spet, dragi svojci, čakamo odprtih rok.

Do snidenja,

Jasna Cajnko in vsi moji, stanovalci in zaposleni

Skoči do osrednje vsebine