30.9.2020 – OBISKI V OKTOBRU

Spoštovani,

sporočamo vam, da smo v Domu zdravi, da življenje v njem teče po ustaljenem tiru. Res pa je, da se trudimo, da se stanovalci družijo večinoma s sostanovalci v svoji stanovanjski skupini. V stanovanjskih skupinah zanje pripravljamo dnevne in tedenske aktivnosti, terapije, okupacije, druženje.

Stanovalci se lahko sprehajajo po našem parku. Tiste stanovalce, ki sami ne zmorejo, peljemo na sprehod tudi mi. Če nam vreme še dopušča se družimo tudi na vrtu, vendar tudi tukaj stanovalce posedamo tako, da se družijo s »sosedi iz svoje ulice«.

Število okuženih oseb s covid 19 v UE Maribor je še zmeraj visoko, število vsakodnevnih okužb se ne zmanjšuje, zato v Domu podvzemamo vse mogoče preventivne ukrepe, kakor tudi skušamo zaposleni  maksimalno varovalno ravnati tudi v svojem zasebnem življenju. V Domu se zato soočamo s precejšnjo odsotnostjo zaposlenih, saj morajo preventivno ostati doma vsi zaposleni katerih družinski člani, zlasti otroci, so prehlajeni ali se drugače slabše počutijo. Tudi vas, spoštovani obiskovalci prosimo, da ste nadvse odgovorni ob načrtovanju obiskov naših stanovalcev : bodite povsem zdravi, ne prihajajte na obisk po prihodu iz tujine, ali po stikih z večjo skupino ljudi (po praznovanjih). Obiski otrok niso mogoči.

Pri organizaciji obiskov še naprej velja:

 obiski v Domu so še zmeraj v naprej dogovorjeni.  Na obiske se naročite pri gospe Franji Jakob, tel.46 02 617 ali 051/365 001, e pošta franja.jakob@dso-tezno.si.

–  pri obiskih se za obiskovalce upoštevajo preventivni ukrepi (merjenje temperature, izjava o zdravstvenem stanju, obvezna zaščitna maska ves čas obiska, upoštevanje higiene kašlja )

Od 5.10.naprej spreminjamo čas obiskov stanovalcev.

–  obiske želimo omogočiti vsem stanovalcem in njihovim sorodnikom. Ker se zaradi vremenskih prilik obiski odvijajo znotraj Doma  in je potrebno po vsakem obisku upoštevati posebne ukrepe (razkuževanje opreme,  zračenje) je čas obiskov omejen na 30 minut.

pri omogočanju obiskov bomo upoštevali zdravstveno stanje stanovalcev. Tistim stanovalcem, ki zaradi svojega psihofizičnega stanja niso sposobni uporabljati posrednih medijev komunikacije (telefon, skyp..) bomo omogočili več srečanj s sorodniki. Prav tako bomo srečanja omogočena posebej ranljivim stanovalcem in stanovalcem v slabem zdravstvenem stanju ( tudi v sobah stanovalcev).

Obiski bodo potekali

  • od ponedeljka do petka med 9.45 in 15.uro,
  • v soboto med 9.45 in 11.uro in popoldne med 14. in 15.uro,
  • v nedeljo samo popoldne med 14.in 15.uro.

Popoldanski termini obiskov, kakor tudi termini ob vikendih so namenjeni zlasti svojcem, ki so zaposleni.

Lepo vas pozdravljamo in vas vabimo, da skupaj in zelo odgovorno skrbimo za naše stanovalce, vaše sorodnike.

mag.Jasna Cajnko, prof.soc.ped.

direktorica

Skoči do osrednje vsebine