Oblačila stanovalcev pere in lika osebje pralnice Doma, ki na željo stanovalca proti plačilu opravi tudi manj zahtevno popravilo (šivanje) oblačil. Oblačila, ki se pri rednem pranju raztrgajo, v domski šivalnici zašijejo v kolikor je to mogoče. Stanovalci svoje umazano perilo odlagajo v za to namenjene košare/vreče. Za prevoz perila v in iz pralnice so zadolženi zaposleni po določenem razporedu. Na željo stanovalca Dom zagotovi tudi kemično čiščenje, ki ga plača stanovalec sam. Stanovalec poravna tudi ceno označevanja oblačil, če količina njegove garderobe presega običajno in predvideno količino garderobe ob sprejemu v Dom, kot je določeno z veljavnim cenikom. Pranje perila v sanitarijah in čajnih kuhinjah ni dovoljeno.

Stanovalci, ki se ne zmorejo tuširati oz. kopati sami, bodo deležni pomoči negovalnega osebja, da se ohrani potreben nivo nege in čistoče in zagotovi varnost posameznega stanovalca.

Razpored kopanja/tuširanja naredi na posameznem oddelku odgovorni zdravstveni tehnik/medicinska sestra. Kopanje pred 5.30 uro in po 21. uri ni dovoljeno zato, da se zagotovi varnost stanovalca in nočni mir.

Stanovalce, ki se sami ne zmorejo briti, brijejo delavci zdravstvene nege. Pribor za britje prinesejo moški ob vselitvi v Dom s seboj. Čas britja določi v okviru planirane oskrbe in nege pristojni vodja tima.

Kot dodatne storitve lahko stanovalci koristijo frizerske in pedikerske storitve ob vnaprej določenih ali dogovorjenih terminih, ki jih plača stanovalec sam v skladu s cenikom. Delovni čas frizerja in pedikerja je javno objavljen.

Skoči do osrednje vsebine