15.10.2020  –  IZVIDI  DRUGEGA TESTIRANJA

Včeraj se je izvajalo testiranje na morebitno prisotnost virusa covid 19 še ostalim stanovalcem iz Prisojne in Livadne ulice III.etaže Doma (skupaj na III etaži biva 43 stanovalcev). Vsi včeraj odvzeti brisi so negativni in naši stanovalci dobrega počutja. Obe stanovanjski enoti se smatrata za t.i. sivo cono, zato za stanovalce velja ukrep začasne izolacije. Stanovalci ostajajo v svojih sobah.

Naše tri na covid 19 pozitivne stanovalke so, kot smo zapisali: 1 v UKC Maribor in 2 stanovalki v bolnišnici Brežice.

V Domu, v prostorih fizioterapije, vzpostavljamo t.i. rdečo cono, kjer bodo oboleli stanovalci prebivali in tam bodo oskrbovani, dokler bolezenski znaki ne izzvenijo.

Stanovalci v drugih stanovanjskih enotah Doma se počutijo dobro, družijo se s svojimi sostanovalci iz svoje »ulice« – to je stanovanjske skupine.

Včeraj so bili odvzeti brisi še 12 zaposlenim (skupaj 26 zaposlenim) in tudi vsi brisi zaposlenih so negativni. Tudi vsi zaposleni smo zaradi tega radostnega počutja.

Prav zgodaj zjutraj sva se srečali pri vhodu, naša Petra in jaz. Poklicali smo jo iz dopusta, kot še nekaj drugih sester. Zaposlenih manjka, preventivno ostajajo do naslednjih rezultatov brisov doma. Zahvalim se in Petra reče: » Seveda, zdaj moramo držati skupaj. Kdaj, če ne zdaj ?«
Vidite : takšni so moji sodelavci ! J, jaz pa zadovoljna in ponosna.

Sprotno vas bomo obveščali o vseh pomembnih dogajanjih v Domu.

Pozdravljamo vas vsi: stanovalci in zaposleni. Do snidenja vam želimo vse dobro.

 

mag.Jasna Cajnko, prof.soc.ped.

direktorica

Skoči do osrednje vsebine