15.12.2020 – O DAJANJU (TUDI NASMEHOV)

Mesec december prinaša tudi nam radosti. Prijazni, dobrodušni in veseli možje uspešno premagujejo tudi covid. Na današnji dan imamo v Domu le še 3 aktivno okužene stanovalke. Po vseh pravilih bodo gospe, ki se dobro počutijo, ozdravljene v začetku prihodnjega tedna. Takrat se tudi Ulica hortenzij razglasi, kot ostali deli hiše, za belo cono.

Sproščeno druženje se odvija po vseh naših že praznično okrašenih ulicah. Stanovalci se zadržujejo v svojih gospodinjskih enotah, kjer se njihovo družabno preživljanje časa spreminja iz dneva v dan. Aktivnosti so tematsko praznično obarvane: okrašujejo se jelke, izdelujejo voščilnice, pečejo piškoti, pije kuhano vino in vroča čokolada, berejo pisma in lepe misli otrok in študentov…. Tečejo tudi priprave na našo božično novoletno zabavo, ki jo pripravljamo v torek, 22. decembra. Še pred tem nas bo v četrtek obiskal Dedek Mraz. S svojo kočijo se bo pripeljal prav pred naš Dom in stanovalce nagovoril.

Ker ni božične zabave brez daril, bodo darilca tudi na naši zabavi. Takrat nas obišče Božiček in prinese darilce prav vsakemu stanovalcu. Vsak stanovalec bo sodeloval tudi v naši tradicionalni tomboli. To je prav posebna tombola, kjer listka ni potrebno plačati, zadene pa prav vsaka številka. Še ena vesela za naše stanovalce. Ob tem se zahvaljujemo vsem tistim poslovnim partnerjem, ki nam pri organizaciji te »vesele tombole« pomagate. Verjemite, vznemirjenje, ki pri nas zašušti skozi hodnike, šteje mnogo, mnogo več in še več, kot znaša monetarna vrednost podarjenega.

Ker vemo, da želite tudi vi obdariti svojce, prosimo, da ob prinašanju dobrot in darilc tudi v tem času upoštevate, da v izogib zdravstvenih težav stanovalcev ne prinašate pokvarljivih živil. Količine sadja naj bodo omejene, saj se tudi sadje v toplih sobah hitro pokvari. Imejte v mislih, da  se prinešeno še zmeraj odlaga za 72 ur v karanteno. ( Imajo pa po mojih izkušnjah stanovalci radi vse kar je čokoladnega. )

Poleg opisanih aktivnostih ter vsakodnevne telovadbe in res aktivne fizioterapevtske vadbe, ki jo s stanovalci dnevno izvajamo z dodatno pomočjo študentov Alma Mater, pa so december obarvali obiski. Naši stanovalci in velika večina svojcev so obiskov, čeprav skozi šipo, vendar veseli. Povedo, da so si blizu (le tanka šipa jih ločuje), zares lepo se vidijo in brez mask (ki nam ta pogled »ukradejo«) lahko prepoznajo nasmeh in zadovoljstvo.

V naši hiši torej z največjim veseljem delimo in podarjamo nasmehe (pa tudi prav veseli smo jih)

Pridite torej po nasmeh in objem (na daljavo). Radi jih delimo. Radi spletamo mrežo poštenih in pokončnih ljudi. Ljudi, ki v srcu dobro mislimo.

Pozdravljamo vas in pošiljamo širok nasmeh,

 

 

                                                                                   mag.Jasna Cajnko, prof.soc.ped.
direktorica

dso Skoči do osrednje vsebine