19.1.2022 – V TRETJEM TEDNU NOVEGA LETA

V Domu imamo na današnji dan med stanovalci potrjenih 19 okužb s covid 19 in 5 potrjenih okužb med zaposlenimi. Okužbe so potrjene v gospodinjski skupnosti Ul.begonij in v III. nadstropju, v Prisojni in Livadni ulici. Za obolele stanovalce Ul.begonij je urejena kohortna izolacija, saj je zaradi narave obolevnosti stanovalcev z napredovano demenco tak način zanje najprijaznejši in najmanj omejujoč. Ostali oboleli stanovalci so nameščeni v rdeči coni tretjega nadstropja.

Poudariti želim, da je okužba bila najprej potrjena pri stanovalcih in šele po tednu dni pri sodelavcih, ki so bili v stiku z okuženimi stanovalci.

Ponovno in spet prosim, da obiskovalci prihajate na obisk zdravi (1 odrasla zdrava oseba) in upoštevate vse varovalne ukrepe. Še vedno vsakodnevno opozarjamo, da je pravilno nameščena maska pomembna zaščita stanovalcev. Številni  obiskovalci nosijo masko nepravilno in si jo v kavarni tudi snemajo (in »pijejo kavo« ves čas obiska). Odhode stanovalcev izven Doma odsvetujemo, kakor so tudi priporočila NIJZ in Ministrstva za zdravje. Za zaprtje Doma se bomo odločili v primeru, če bi se okužbe v večjem številu (pomembno) razširile po Domu.

Pozdravljam vas in vabim, da vsi z odgovornim ravnanjem varujemo soljudi in sebe.

mag.Jasna Cajnko,prof.soc.ped.
direktorica

Skoči do osrednje vsebine