7.1.2022 – V NOVEM LETU

Spoštovani obiskovalci in sorodniki naših stanovalcev, v Domu smo v času tega zapisa brez okužb z virusom covid 19. Življenje teče popraznično umirjeno, prijazno in domače znotraj gospodinjskih skupnosti, kjer naši stanovalci počno marsikaj (čeprav resnici na ljubo najraje pripravljajo in uživajo v različnih obrokih hrane in sladkih mojstrovin ), da jim dan mine v prijetnem vzdušju. Zelo, zelo si želimo, da bi tako tudi ostalo.

Zaradi rasti okužb v populaciji na državnem nivoju odgovorni  organi sprejemajo različne ukrepe in omejitve. Prva omejitev, ki zadeva tudi nas je, da je obisk dovoljen 1 zdravi odrasli osebi na stanovalca. Vljudno prosimo, da ste odgovorni in prihajate prav zares zdravi. Zelo priporočamo, da se samotestirate preden pridete na obisk. Obiski so mogoči, ob polnem upoštevanju vseh varovalnih ukrepov, v kavarni in drugih določenih skupnih prostorih, po dogovoru pa tudi v sobah stanovalcev.

Vsi zaposleni v Domu se redno testiramo, tudi prebolevniki in polno cepljeni. Sami bomo storili kar je v naši moči, da do okužb v Domu ne bi prišlo. Okužbe pomenijo za vse stanovalce ne samo pomemben zdravstveni rizik, pomenijo tudi začasno odtegnitev stikov s sostanovalci, kakor tudi sorodniki. Stike stanovalci pogrešajo. Mnogokrat povedo, prav kot moder Medved Pu :« V dvoje je zmeraj lepše.« Res je. Verjeti je starim in modrim ljudem (in medvedku Puju).

Prijazno vas pozdravljam

               

                                                                                                              mag. Jasna Cajnko, prof.soc.ped.

                                                                                                              direktorica

Skoči do osrednje vsebine