21.10.2020 –  RDEČI, SIVI IN BELI: TO SMO MI

Včeraj so bili v skladu z navodili infektologinje odvzeti brisi 28-tim stanovalcem iz III. etaže ( iz Livadne in Prisojne ulice) ki so nameščeni v t.i. sivi  coni. Brisi so bili odvzeti tudi 13-tim zaposlenim. Rezultati tretjega  brisa so pokazali 6 novih pozitivnih okužb na covid 19 pri stanovalcih in 3 pozitivne brise pri zaposlenih, ki so bile na delo razvrščene na III. etaži Doma. Skupaj imamo v Domu 14 aktivno pozitivnih  stanovalcev in 3 zaposlene. Pozitivni stanovalci živijo v rdeči coni.  V Dom – rdečo cono se je vrnila tudi naša stanovalka iz UKC Maribor. Vsi stanovalci rdeče cone so primernega počutja in stabilnega zdravstvenega stanja.

Podrobnejše informacije o zdravstvenem stanju svojcev prejmete pri domski zdravnici, Alini Jelatancev Ornik, dr. med., spec. (46-02-615). Druge informacije o stanovalcih iz rdeče in sive cone   lahko pridobite vsak dan med 14.in 15.uro (tel. 46-02-613).

Rdečo cono smo pripravili v celotni Prisojni ulici, kjer stanovalci bivajo v dvoposteljnih sobah s kopalnicami. Nekateri stanovalci so v sobah sami. Sobe so opremljene s televizorji. Stanovalcem ponudimo tudi dnevno časopisje.

Stanovalci v drugih delih Doma se počutijo dobro. Zaznali pa smo nekaj prehladov. O spremembah zdravstvenega stanja individualno obveščamo svojce.

Kot rečeno, velja v celotnem Domu nov, poseben režim bivanja. Imamo pa v  hiši nove, prav posebne  heroje. Največji heroji so seveda stanovalci, ki živijo v izolaciji sive in rdeče cone. Malo manjši, pa vendar heroji, so stanovalci iz I.,II etaže in pritličja. Ti stanovalci se gibljejo in družijo znotraj svojih stanovanjskih skupin. Kot lahko spremljate, jim kljub vsemu ni dolgčas. Naše zaposlene se zelo trudijo, da bi jih vključile v aktivnosti. Stanovalci radi sodelujejo, še zlasti, če se njihov trud nagradi z dodatno dopoldansko ali popoldansko malico J.Ker naši stanovalci v sivi in rdeči cino niso in ne morejo biti tako razvajani, obljubljamo, da jih bomo še posebej »pocartali«, ko bomo spet vsi negativni (na covid 19, seveda).

In ne nazadnje so heroji tudi zaposleni Doma, še zlasti vsi zaposleni zdravstvene nege in oskrbe. – vse sodelavke delajo v turnusu 12 ur. V Prisojni in Livadni ulici so zaposlene v polni zaščitni opremi.  Nasmejejo in pošalijo se tudi izza vizirjev in zaščitnih mask. Naše so, čisto take, kot  morajo biti – prave heroine. J

Pozdrav iz naše barvaste hiše, vse dobro vam želimo.

 

mag.Jasna Cajnko, prof.soc.ped.

direktorica

Skoči do osrednje vsebine