22.11.2021 – TUDI Z VAMI

Pojavnost norovirusa kakor tudi Sars Cov 2 smo v Domu uspeli zajeziti. V sivi coni ostaja do konca tedna Ul.hortenzij, kjer stanovalce v skladu s strokovnimi smernicami še testiramo.

Obiskovalci ste v Domu dobrodošli. Ob tem pa vas prosimo, da ste ob načrtovanju obiskov vaših sorodnikov zelo, zelo pazljivi. Ne samo, da je pojavnost virusa Sars Cov 2 v populaciji zelo velika, v zimskem času je nevarnost za prenos številnih drugih virusov bistveno večja. In vaši sorodniki, naši stanovalci, sodijo v tisti del populacije, ki je posebno ranljiv in za okužbe toliko bolj dovzeten. Zato vas prosimo, da ste pri načrtovanju obiskov zelo odgovorni. Vsi želimo, da bi ostali stanovalci zdravi in bi lahko v polni meri živeli domsko življenje druženja in dobre volje. To bi življenje namreč moralo biti. Tudi v starosti – radost v družbi soljudi.

Prosimo, da na obisk prihajate popolnoma zdravi in s PCT pogojem. Ves čas obiska ste dolžni nositi kirurško ali  FFP2 masko. S stanovalcem se lahko na obisku družite v kavarni (največ 2 odrasli osebi) ali v sobi stanovalca (1 oseba), kadar zdravstveno stanje stanovalca narekuje obisk v sobi. Prosimo, da ste ob obisku v sobi sorodnika uvidevni do drugih stanovalcev ter dolžino obiska časovno prilagodite. Po Domu se, prosimo, ne sprehajajte. Obiskov v Ulici hortenzij do konca tedna ne priporočamo.

V kolikor boste s sorodniki odšli izven okolja Doma, svetujemo enako varovalno in odgovorno ravnanje. Posledice opustitve odgovornega ravnanja lahko prizadenejo večje število starostnikov.

 Bodimo odgovorni do svojih, ki jih imamo radi in prav tako do drugih ljudi. Ljudje drug brez drugega ne moremo živeti, ne samo ker potrebujemo pomoč drug drugega, temveč ker potrebujemo spoštovanje in ljubezen drug drugega. Ker:

»Ljubezen stopi korak nazaj, morda celo več korakov, da bi naredila prostor za srečo osebe, ki jo ljubiš.«
(A.A.Milne –Medved Pu)

 Pozdravljamo vas. Vse dobro vam želimo,

mag.Jasna Cajnko, prof.soc.ped.
direktorica

Skoči do osrednje vsebine