24.8.2021 LEPO NAM JE, NAJ TAKO TUDI OSTANE

Mesto se je zavilo v prvo jutranjo meglo in skupaj z začetkom šole, prihaja jesen. Žal konec poletja v Sloveniji označuje tudi porast obolelih s covid 19. In jesenski čas bo, kot vsako leto, povezan s povečanim številom  prehladnih obolenj, kar lahko prinaša dodatne težave s prekrivanjem simptomov obolevnosti.

V Domu v skladu s strokovnimi smernicami skrbimo za primerno čistočo, razkuževanje in prezračenost prostorov. Zaposleni smo dolžni izvajati vse varovalne ukrepe : spremljanje počutja, merjenje temperature, razkuževanje, nošenje maske, testiranje.

Obveznosti veljajo tudi za obiskovalce naših stanovalcev, ki so zapisane v Priporočilih za preprečevanje in zajezitev okužb z virusom SARS-Cov-2 v socialnovarstvenih zavodih (verzija julij 2021) in sicer:

  • obisk se omogoči obiskovalcem, ki imajo digitalno potrdilo o izpolnitvi pogoja PCT
  • če obiskovalci potrdila nimajo, izpolnijo izjavo za individualno epidemiološko preverjanje
  • obisk se omeji na največ 2 osebi na stanovalca
  • obiskovalci si razkužijo roke ob prihodu in ob izhodu iz Doma
  • obiski se praviloma odvijajo na zunanjih površinah Doma in v domski kavarni
  • obiskovalci so v notranjih prostorih dolžni ves čas nositi masko
  • obiski v dvoposteljnih sobah stanovalcev se dogovarjajo individualno in izjemoma – vezano na zdravstveno stanje stanovalcev

V Domu sicer živimo kot v »dobrih starih časih«, tistih pred korono. Aktivni smo na celi črti in tudi mnogo lenarimo in predvsem, kar je postalo za nas značilno : pogosto jemo. Oni dan sem razmišljala zakaj imamo toliko objav o hrani. Sodelavke so pojasnile, da so stanovalci najbolj srečni kadar kuhajo in se družijo ob hrani. Pa je vendar treba poudariti, da počnemo še druge stvari: telovadimo vsak dan, možgane pridno treniramo z različnimi miselnimi igrami in okupacijami, beremo, rišemo, pletemo, kvačkamo, režemo..in gremo tudi na izlet. Prejšnji teden se nas je nabralo za cel avtobus in še kombi. In smo odšli v Mozirski gaj, se sprehodili med krasnimi nasadi (in so rekli naši stanovalci..sa imamo tudi mi tako lep park) in se z veseljem odpravili na kosilo: k Štormanu. (ne vem ali ni bilo drugi dan več pohval kosila, kot parka).

Pozdravljamo vas in želimo vse dobro. Bodite zdravi in odgovorni v svojem ravnanju do sebe in drugih.

mag. Jasna Cajnko, prof.soc.ped.
direktorica

Skoči do osrednje vsebine