14.7.2021 – V POLETNEM ČASU

Življenje v našem Domu poteka umirjeno upočasnjeno, kot je to običajno v času poletne pripeke. V dopoldanskem in večernem času stanovalci uživajo in se hladijo v našem bujnem zelenem parku in gozdu, po kosilu počivajo v zavetju hladnih sob. Večkrat si privoščimo sladoled in sadje ter veliko pijemo- včasih tudi kozarček vina. Skrbimo za željam in vremenu primerno in lahko prehrano,  čeprav je mogoče ugotoviti – na socialnih omrežjih, to je naš fb – da tudi pohano kljub vročini prav paše. Našim stanovalcem in njihovim »sestram« ne zmanjka idej s čim in kako bi se lahko razvajali, kaj vse bi počeli za zabavo in kratek čas in ob tem urili tudi svoje miselne in še vse druge sposobnosti. In so skupaj, nič sami. So z drugimi, svojimi sostanovalci. In spet ima prav medved Pu, ko nas pouči: »Dogodivščine niso prav zanimive, če vznemirjanja ne moreš deliti še z nekom«.

Imamo tudi torte, praznujemo rojstne dneve ter gostimo visoke goste: ob odkritju temeljnega kamna naše (kmalu) nove pridobitve – Enote za začasne namestitve- sta nas obiskala minister Janez Cigler Kralj in župan MOM, Saša Arsenovič.

Imamo tudi druge, nič manj pomembne in drage goste: svojce in prijatelje. Hvala – počasi ste se vsi navadili na merjenje telesne temperature in obvezne obrazce ter maske v Domu. Po zadnjih navodilih pristojnih služb bo enako skozi vse poletje. Pa nič zato, samo da se lahko vidite in objamete. Kajti, kot pravi modri Medved Pu: »Objem je vedno pravi odgovor«

Lepe, sproščujoče in prijazne poletne dni vam želimo

 

                                                                                   mag.Jasna Cajnko, prof.soc.ped.
direktorica

Skoči do osrednje vsebine