29.4.2021 – OBISKI

Življenje v Domu poteka v pomladanskem ritmu ustaljenih tirnic. Stanovalci se v svojih gospodinjskih skupinah družijo, veselijo in ustvarjajo. (Dogajanje lahko spremljate tudi na našem facebook profilu). Kadar posije sonce, se številni odpravijo v, sedaj že pomladno prebujen, park in gozd. Stanovalce, ki sami na vrt ne (z)morejo, pospremimo zaposleni. Zavedamo se pomembnosti stika z naravo, čistega zraka ter sončne energije.

Obiski v Domu potekajo po nespremenjenem načinu:

  • za obiske se je potrebno naročati pri vodji socialne službe, gospe Franji Jakob (tel. 46 02 617 in 051/365 001) v delovnih dneh med 7.in 15.uro. Naročanje obiskov je mogoče tudi po e pošti na naslov jakob@dso.tezno.si.

Naročanje je še zmeraj potrebno, saj smo dolžni spremljati sočasno število sorodnikov v Domu, po obiskih je potrebno razkužiti stole, mize..

  • obiski potekajo vse dni v tednu, potrebno pa je upoštevati vse varovalne ukrepe: še naprej ostaja obvezna izjava, razkuževanje rok in merjenje temperature ob vstopu v Dom. Zaščitno masko prosimo nosite ves čas obiska.
  • prosimo da se družite le s svojimi sorodniki na predpisani razdalji do drugih stanovalcev in obiskovalcev. Sprehajanje po samem Domu ni mogoče.
  • kolikor je le mogoče, preživite skupni čas na vrtu in v parku Doma

Obiske stanovalcev podpiramo in smo jih veseli. Zavedamo se in razumemo pomena blagodejnih učinkov in bližine sorodnikov. Ker želimo in smo dolžni obiske omogočiti vsem 223-tim stanovalcem, obiske skupaj z vami načrtujemo. Pri tem skušamo v največji možni meri upoštevati želje in okoliščine (osebni prazniki, zdravstveno stanje stanovalcev, službene obveznosti..) vseh protagonistov. Vsled navedenega je prilagajanje s strani nas vseh potrebno.

Glede cepljenja stanovalcev, ki so se za cepljenje odločili, vas seznanjamo, da cepljenje poteka nemoteno. V skladu s priporočili NIJZ z dne 23.4.2021, se bo cepljenje prebolevnikov izvedlo z 1 odmerkom v času do 8 mesecev po začetku bolezni. Tisti stanovalci, ki so dokazano zboleli za covid 19 po cepljenju s prvim odmerkom, bodo cepljeni z 1 odmerkom v času do 8 mesecev po obolevnosti.

Glede odhajanja stanovalcev iz Doma veljajo za vse stanovalce splošno predpisani varovalni ukrepi.

Pošiljamo vam sončno pomladni pozdrav in želimo vse dobro.

 

                                                                                   mag.Jasna Cajnko, prof.soc.ped.

                                                                                direktorica

Skoči do osrednje vsebine