17.5.2021 SKORAJ KOT NEKOČ – OBISKI MALO BOLJ DOMAČE

Glede na smernice NIJZ z dne 13.5.2021 vas z veseljem seznanjamo, da obiskov sorodnikov ni potrebno več v naprej napovedovati. Še zmeraj je potrebno upoštevati naslednje varovalne ukrepe: podati izjavo o zdravstvenem stanju, nošenje zaščitne maske ves čas obiska (v notranjih prostorih), vzdrževanje razdalje do drugih stanovalcev in obiskovalcev. Zadrževanje in sprehajanje po Domu ni mogoče. S svojci se boste družili v sobi stanovalca, kavarni ali v parku in gozdu. Po priporočilih NIJZ se število obiskovalcev omejuje na 2 osebi na stanovalca.

Prosimo, da ob obiskih upoštevate čas obrokov in nege stanovalcev. V tem času vašega svojca ne moremo urejati za odhod iz sobe, niti posedati. V času obrokov in nege stanovalcev v stanovanjski skupini je namenjena pozornost zaposlenih vsem stanovalcem. Zato predlagamo, da v kolikor je mogoče, pridete na obisk med 9.30 in 11.30 uro in od 13.ure do 16.30 ure.

V Domu se življenje sicer odvija že skoraj kot pred epidemijo. Vse aktivnosti, terapije, druženja, dejavnosti za stanovalce potekajo. Pretežno sicer znotraj njihovih »matičnih ulic«, začeli pa smo se družiti tudi že vsi skupaj, seveda upoštevaje smernice zaščitnega vedenja. Ujeli smo topel sončni dan za naš prvi »šmornov« piknik in se sladkali na soncu. Malo smo tudi zapeli. V tem mescu bomo praznovali tudi obletnico delovanja Doma, vendar samo mi, hišni. Obiskovalcev, sorodnikov letos na našem druženju (še) ne bo. Čeprav je treba povedati, da se imamo tudi mi sami prav lepo.

Želimo vam vse dobro. Ostanite zdravi in dobre volje. Sledite misli modrega medveda Puja:

Kateri dan je danes ?

Danes je danes.

O, danes je moj najljubši dan.

 

                                                                                   mag.Jasna Cajnko, prof.soc.ped.
direktorica

Skoči do osrednje vsebine