3.4.2020 – TEDENSKI UTRINEK

3.4.2020 – TEDENSKI UTRINEK

 

Stanovalci v Domu so zdravi in se počutijo dobro. O morebitnih spremembah zdravstvenega stanja svojce redno in sproti obveščamo.

Za lažjo komunikacijo stanovalcev s svojci smo pridobili dodatne telefonske mobilne aparate, z naslednjimi številkami :

Prvo nadstropje: Gozdna ulica, Cvetlična ulica, Bršljanova Ulica051/217-276

Drugo nadstropje: Storžkova ulica, Zelena ulica, Sončni kot051/217-186

Tretje nadstropje: Prisojna in Livadna ulica  – 051/217-210

Pritličje(oddelek za stanovalce z napredovano demenco): Ulica begonij – telefon 46-02-640

Možna je tudi komunikacija preko video klica, ki jo ustvarite po naslednjih korakih:

  1. Na svoj telefon ali računalnik naložiti program SKYPE
  2. Uporabniško ime skype – DOM TEZNO 1
  3. live: .Cid.e4e51f8981fe5e1d

V času nege in v času obrokov klicev ne moremo sprejemati. Takrat negovalno osebje stanovalce  ureja in jim pomaga pri hranjenju.

Da nam ni dolgčas, kaj počnemo in kako se imamo? Naj povedo stanovalci…

Ga. GORENJAK Marija

”Draga moja sinova Božo in Jože, sporočam vama, da se počutim dobro, sem na varnem, lepo skrbijo zame. V naši gospodinjski enoti se že pripravljamo na veliko noč, jaz izdelujem velikonočne ovčke. Vsak dan pridno krepim noge, hodim na jutranjo telovadba, če pa je zunaj lepo vreme, grem na vrt posedet na sonce in malo na sprehod.  Ne skrbita zame, saj če kaj potrebujem, mi to tudi priskrbijo. Včeraj sem si zaželela čips in mi je šef kuhinje obljubil da ga dobim.”

Ga. GRIL Jelica

”Čeprav se z sinovoma vsak dan slišimo, vame vseeno sporočim, da sem dobro, pri nas je vse vredu. Dosti kvačkam in se pripravljam za razstavo, ob lepem vremenu pa grem na vrt. Tako, da ne skrbita zame.”

Ga. POLAJŽER Bernardika

”Dragi moj sin Marjan, čeprav te zelo pogrešam sem dobro. Vsak dan pridno treniram hojo in krepim mišice rok in prstov. Delamo tudi vaje za spomin. Danes sem bila tudi pri frizerju in na telovadba. Tako da dragi sin Marjan ne skrbi zame, ker sem dobro, ko pa spet prideš greva na sprehod na vrt doma.”

G. MURKS Franc

”Moj brat Jože, želim ti vse lepo, veliko zdravja, ostani doma in pazi nase. Komaj čakam, da se ponovno vidiva, za mene pa ne skrbi saj sem dobro in mi nič ne manjka.”

Ga. ROZMAN Marija

”Mojim hčerkam Jožici, Darinki, Marjani in sinu Ivanu sporočam, da vas zelo pogrešam, ampak ne skrbite zame. Ni mi dolgčas saj vsak dan skupaj pijemo kavico, se pogovarjamo, telovadimo, imamo literarno urico in delamo vaje za spomin. Sem zdrava. Moji otroci čuvajte se in ostanite zdravi.”

Ga. ŠTIFTAR Elizabeta

”Moji hčerki Dragici sporočam, da sem vredu. Dopoldan si zapolnim čas s slikanjem. Popoldan gledan turško nadaljevanko ”Moja boš”. Ker imaš 4.aprila rojstni dan in se ne vidimo, ti želim: Vse najboljše za rojstni dan, veliko zdravja in pazi nase.”

Ga. REPNIK Rozalija

Sem dobro, nič mi ne manjka. Na delovni terapiji barvam lesene hišice, krepim prste in treniram mišice nog. Hčerka Marta, komaj čakam, da se vidiva, pozdravi vnukico Martino in vnuka Aleša. Do takrat pa ne skrbi zame, saj sem vredu.

Ga. MLINARIČ Hedvika

Tukaj mi gre dobro, mi nič ne manjka. Ni mi dolgčas, saj vsak dan hodim na terapijo, kjer kvačka velikonočne zajčke. Popoldan pa še kvačkam v sobi, berem knjige iz naše knjižnice in rešujem križanke.

Ga. PREDAN Julijana

Sem vredu, ko pa boste spet lahko prišli na obisk, vas že z veseljem pričakujem.

Ga. STUPAN Marija

Imam se lepo. Vsak dan grem na delovno terapijo, kjer spijemo kavo, poklepetamo, nato pa kvačkam. Danes bomo še pekli marmorni kolač.

Ga. ŠENEKAR Jožefa

V domu mi nič ne manjka, dopoldan na terapiji in delam vaje za krepitev rok, spijem kavico, pokramljam z prijateljicami, rada grem tudi na jutranjo telovadbo. Moji hčerki želim dosti zdravja, za mene pa ne skrbi, ker sem vredu.

Ga. VALH Matilda

Dragi moj sin Dejan in hčerka Alenka. Čeprav se slišimo večkrat na teden vama vseeno sporočam, da sem vredu. Dolgčas mi ni, saj mi na delovni terapiji vedno najdejo delo, kjer z veseljem ustvarjam. Obiskujem tudi telovadbo, da se razgibam. Tako, da ne skrbeti za mene. Vi se čuvajte zunaj, ker za nas je tukaj lepo poskrbljeno.

Skoči do osrednje vsebine