9.4.2020 – NOVIČKE TEGA TEDNA

9.4.2020 – NOVIČKE TEGA TEDNA

 

Stanovalci v Domu so zdravi, počutijo se dobro in tudi prešerne volje so. Letos beležimo manj respiratornih in drugih virusnih obolenj, značilnih za pomladanski čas.

Zdravnica je v preteklem tednu odredila manjše število odvzemov brisov za morebitno okužbo s COVID 19 pri stanovalcih. Vsi brisi so bili negativni. O spremenjenem zdravstvenem stanju in morebitno napotitvijo na zdravljenje v bolnišnico, zdravnica in/ali zaposleni seznanjajo svojce.

V tem tednu nas je obiskal predsednik RS, gospod Borut Pahor. Stanovalce je s vzpodbudno besedo nagovoril izpred hiše. Stanovalci in zaposleni smo razumeli njegov obisk kot prijazno gesto in spodbudo, da ta čas čim bolje preživimo, da se z optimizmom oziramo na čas, ki je pred nami.

7. april, dan obiska predsednika, je proglašen za svetovni dan zdravja. Vsa leta je namenjen osnovnemu sporočilu da imamo vsi državljani pravico do dostopnosti in enakega zdravljenja. Prav posebej je letošnji svetovni dan zdravja namenjen medicinskim sestram. In prav je tako. V tem težkem času prav medicinske sestre vsak dan z vso predanostjo, človekoljubjem in srčnostjo pomagajo pomoči potrebnim. Tudi v našem Domu je tako: za naše stanovalce zdravstveni in tudi vsi ostali zaposleni, skrbimo z vso odgovornostjo in tudi ljubeznijo.

Stanovalci si z najrazličnejšimi aktivnostmi krajšajo čas. Družijo se v svojih gospodinjskih skupinah. Če vreme le dopušča, jih pospremimo na vrt. Gotovo ste prejeli njihove pozdrave ujete v SMS sporočilu.

Pozdravljamo vas in vam polagamo na srce: ostanite zdravi da se bomo lahko srečali in objeli. Verjamemo da kmalu.

In še najpomembnejše  – sporočila stanovalcev:

Ga. GORJUP Cecilija

”Imam se dobro. Bila sem tudi na sprehodu po vrtu. Moji snahi, ki je imela rojstni dan, želim vse najboljše in veliko zdravja. Vse ostale pa lepo pozdravljam.”

Ga. ZAVEC Matilda

”Počutim se dobro. Sem zadovoljna. Želim si le, da bi mi zdravja v prihodnje bolj služilo.”

Ga. VAUPOTIČ Hedvika Marija

”Zadovoljna sem. Vesela sem, da nisem doma, kjer bi bila sama. Tu imam vse kar potrebujem. Vi pa ostanite zdravi.”

Ga. BOHAK Marija

”Vse je OK. Lepo skrbijo za nas.”

Ga. MAJER Karla

”Dobro sem. Zaradi obiska predsednika Boruta Pahorja smo bolj živahne. Lepo, da nas je obiskal.”

Ga. MLINARIČ Hedvika

”Veseli smo bili predsednikovega obiska. Zelo prijazno od njega. Je zelo lep in prijazen človek.”

Ga. VALH Matilda.

”lepo, da nas je obiskal gospod Pahor. Vsem se zahvaljujem, da smo ga lahko opazovali iz balkona. Upam, da se uresniči vse, kar nam je povedal.”

Ga. PETEK Ivana

”Dobro se počutim. Kvačkam jajčka, hodim na sprehod. Za vikend poskrbim za našega domskega ptička Lukeca. Bila sem zelo vesela obiska predsednika. Rok si nismo podajali, smo pa si pomahali. Vsi smo ga bili veseli.”

Ga. BABIČ Darinka Ana

”Lahko rečem, da se počutim dobro. Naj le tako ostane in bomo vsi veseli. Lepo da se je na nas spomnil tudi predsednik in nam podaril spodbudne besede.”

Ga. SLANIČ Erna

”Dobro se počutim, ker pazim nase. Pazim tudi na druge. Super, da nas je obiskal gospod predsednik.”

Ga. WEIKSLER Amalija

”Nič mi ne manjka. Grem na sprehod, vsak popoldan se slišim s sinom. Omogočili so mi tudi, da sem preko tablice videla svoja vnuka.

Lepo se mi je zdelo, da nas je obiskal predsednik. Super. Za nas je priprav zelo lep govor.”

Ga. ŠTABUC Martina

”Dobro se počutim. Komaj čakam, da bo konec. Z vsem in vsemi sem zadovoljna.

Lepa gesta, da nas je obiskal predsednik.”

Ga. GREIFONER Marija

”Komaj čakam, da bo konec tega. Pogrešam nakupovanje in druženje s prijateljico. Čeprav mi tu nič ne manjka. Počutim se v redu. Vesela sem bila tudi obiska predsednika. Videli smo se tudi po televiziji.”

Ga. ŠEJIĆ Miroslava

”Dobro se počutim. Nič nam ne manjka. Vesela pa sem bila obiska predsednika države, ki je nekakšna glava naše Slovenije.”

Skoči do osrednje vsebine