5.4.2022 O VAROVANJU IN ODGOVORNOSTI

V Domu imamo na današnji dan s covid 19 aktivno okuženo eno stanovalko. Gospa je prišla s potrjeno okužbo iz zdravilišča. Stanovalka se dobro počuti, začasno je nameščena v rdeči coni.

Vsi zaposleni se v skladu s strokovnimi smernicami redno testiramo najmanj 1x tedensko (tudi cepljeni in prebolevniki). Za obiskovalce še vedno velja, v skladu s priporočili in navodili Ministrstva za zdravje, obvezno izpolnjevanje PCT pogoja, razkuževanje rok in uporaba obrazne kirurške maske ves čas  obiska v notranjih prostorih. Sledenje navodil smo zaposleni dolžni spremljati in kontrolirati.

Na vrtu potekajo gradbena dela izgradnje prizidka, zato del vrta za sprehajalce ni dostopen. Kljub temu predlagamo, da kolikor vremenske prilike to dopuščajo, čim več časa s svojci preživite na svežem zraku in/ali domski kavarni. Prosimo, da v času obiska spoštujete zasebnost sostanovalca. Odhodi stanovalcev iz Doma niso omejeni.

V kolikor vaši sorodniki potrebujejo pomoč pri oblačenju in posedanju, prosimo da predhodno sporočite v stanovanjsko skupnost kjer vaš sorodnik prebiva, kdaj pridete na obisk, da stanovalca za obisk pripravimo in posedemo. Prosimo upoštevajte, da v času nege in obrokov, ko oskrbujemo vse stanovalce, posedanje ni mogoče.

Verjamemo, da prav vi, ki obiskujete svoje starostnike v Domu, razumete pomen odgovornega ravnanja, saj tako ravnanje pomeni varovanje zdravja in tudi življenja starostnikov.

Želimo vam zdravja in dobrega počutja.

mag.Jasna Cajnko, prof.soc.ped.
direktorica

Skoči do osrednje vsebine