8.6.2022 – SPET SE SPOZNAVAMO IN VIDIMO NASMEH

Dobrih deset dni se spet vidimo. Vidimo tako zares. Lahko prepoznamo nasmeh in bolj jasno in glasno slišimo kar si sporočamo. Veseli smo, da smo smeli po dveh letih maske odložiti tudi mi v Domu.

Omejitev za obiskovalce v Domu ni. Vljudno pa prosimo, da si razkužujete roke ko pridete (in greste) in predvsem: pridite zdravi ! V okolju je zaznanih precej respiratornih, prehladnih obolenj, nekateri  govorijo o poletni gripi. In naši stanovalci, vaši sorodniki, so bili in bodo zmeraj tisti del nas, ki potrebuje posebno skrb in pozornost. Naši skupni starostniki so tisti, ki jih moramo varovati. Vi lahko to storite s tem, da jih »cartate«, peljete na sprehod v naš krasni park in predvsem da ste zdravi, ko jih obiščete.

Spet prosim za vaše razumevanje : zmeraj smo in bomo enako odgovorno pristopali k skrbi za vse naše starostnike. Zato ponovno opozorim, da stanovalcev ne moremo posedati v času obrokov in nege. Pomembneje je, da so stanovalci negovani in pojedo obrok, kot isti trenutek posedani. Lahko pa prej pokličete in najavite vaš obisk, vaš starostnik bo pripravljen.

V kolikor je le mogoče prosimo tudi, da nekdo iz vaše družine pospremi vašega starostnika na preglede k specialistom. Kot veste, se tudi domovi za ostarele srečujemo s kadrovsko stisko. Naši in vaši starostniki pogosto in v velikem število obiskujejo specialiste in na ta način iz rednega delovnega procesa, to je skrbi in oskrbe za naše stanovalce, vsak dan izostane pomembno število zaposlenih. Tako velja, kot zmeraj v življenju, razmišljati in ravnati solidarno. Danes gre vaša mama na pregled, jutri njena soseda. In vi imate samo enega sorodnika, ki ga spremljate, pri nas pa jih je doma preko dvesto. Če in kadar vsi solidarno stopimo skupaj, lažje in bolje poskrbimo za vse v naši skupnosti. Kot pravi modri Medved Pu: » Malo razumevanja, misli na druge, vse spremeni.« Da spremeni: bolje za vse nas.

Pozdravljamo vas in želimo nadvse lepo poletje.

mag. Jasna Cajnko, prof.soc.ped.
direktorica

Skoči do osrednje vsebine