23.5.2022 – PROTI POLETJU

Glede na sprejet odlok vlade, ob prihodu v Dom ne preverjamo več PCT pogoja. Obiskovalce prosimo, da prihajajo v Dom zdravi, saj poleg virusne bolezni covid 19, obstaja še niz nalezljivih bolezni, ki starim ljudem lahko povzročijo večje težave. Obiskovalce ob vstopu v Dom prosimo tudi, da preverijo svojo telesno temperaturo in si razkužijo roke v domski recepciji. V času obiska v Domu je v notranjih prostorih ves čas zahtevano in obvezno nošenje kirurške maske.

Pretežno toplo in lepo vreme kar vabi na sonce, v domski park in gozd. Prijazno vabimo obiskovalce, da stanovalce – vaše sorodnike, čim večkrat pospremite na svež zrak, kar bo prav vsem dobro delo. Obenem je potrebno pomisliti tudi na stanovalce, ki (so)bivajo v dvoposteljnih sobah: pogosti obiski in prisotnost obiskovalcev v sobi lahko moti drugega stanovalca. Temu se izognemo prav s tem, da odpeljete vašega sorodnika v park (teraso, kavarno, na sprehod),  kjer boste nemoteno posedeli s svojim sorodnikom in se pogovorili sami med seboj. Na vrtu nošenje maske ni potrebno.

V pomladno poletni čas, po letošnji mrzli in odtujeni zimi,  vas pospremimo s Pujevimi besedami: ˝Ne podcenjuj vrednosti brezdelja: brez skrbi hodi in prisluhni stvarem, ki jih ni mogoče slišati.˝ (A.A.Milne, Medved Pu)

Pozdravljam vas in želim vse dobro,

mag.Jasna Cajnko, prof.soc.ped.
direktorica

Skoči do osrednje vsebine