9.2.2021 – Z ZAUPANJEM IN VOLJO V NOV ČAS

Na Prešernov dan je  bilo tudi v našem Domu nadvse prešerno:  po vseh uradnih smernicah in protokolih v  Domu nismo potrdili nobene nove okužbe s covid 19 v zadnjih 14-ih dneh. Smo nadvse »beli» in srčno upamo, da tako tudi ostane.

V tem tednu bodo stanovalci in zaposleni spet cepljeni. Nekateri bodo prejeli drugi, nekateri prvi odmerek cepiva. Zagotavljanje cepiva in samo cepljenje je v pristojnosti  ZD dr. Adolfa Drolca, kot izvajalca zdravstvenih storitev v Domu.

Poleg prebolevnikov med stanovalci in zaposlenimi, je skupaj s cepljenjem zaščitenih preko 90 % stanovalcev in preko 70 % zaposlenih.

Kljub vsemu pa v skladu s strokovnimi smernicami za nas zaposlene, kakor za obiskovalce še naprej veljajo zaščitni varovalni ukrepi. Za obiske se boste še naprej naročali pri vodji socialne službe, gospe Franji Jakob (tel. 46 02 617 in  051/365 001). Obiski bodo potekali vse dni v tednu, vendar je potrebno upoštevati še vse varovalne ukrepe, zlasti opozarjamo, da se družite le s svojimi sorodniki na predpisani razdalji do drugih stanovalcev in obiskovalcev. Sprehajanje po samem Domu ni mogoče.

Na obisk praviloma prihaja 1 zdrava oseba (še naprej ostaja obvezna izjava, razkuževanje rok in merjenje temperature ob vstopu v Dom), obiski bodo glede na zdravstveno stanje stanovalca in vremenske prilike potekali v domskem parku, v kavarni Doma (naenkrat največ 3-je obiskovalci s stanovalci)  ali v sobi stanovalca. Obiskovalci so dolžni v času obiska v prostorih Doma nositi zaščitno masko. Vljudno prosimo, da nam pomagate po svojih najboljših močeh. Vaša pomoč in sodelovanje je dejansko neposredno usmerjana k zaščiti vaših sorodnikov.

Veselimo se srečanja z vami, vas prijazno pozdravljamo in (po)delimo z vami  razmislek Milnovega Medveda Puja :

Malo razumevanja, malo misli na druge, vse spremeni.

mag.Jasna Cajnko, prof.soc.ped.
direktorica

Skoči do osrednje vsebine