9.3.2022 SKORAJ POMLAD

V Domu imamo na današnji dan 3 potrjene okužbe s covid 19 pri stanovalcih. Vse tri stanovalke so nameščene v rdeči coni in se dobro počutijo. Za celotno Storžkovo ulico veljajo pravila sive cone. Obiski v sivi in rdeči coni niso priporočljivi. Na željo svojcev je obisk mogoč ob uporabi celotne varovalne opreme.

Zaposleni, ki so v vsakodnevnem stiku s stanovalci, se testirajo vsak dan, ostali zaposleni 1x na teden.  (ne oziraje na to ali smo prebolevniki in/ali cepljeni).

Kljub dejstvu, da se še srečujemo s posameznimi z okužbami s covid 19, življenje za veliko večino stanovalcev poteka brez omejitev. Dejavnosti znotraj stanovanjskih skupnosti v polni meri potekajo in stanovalci, kot mi je prav danes povedala gospa Kosmač, nenehno proslavljajo. Rekla je še, da vseh teh tort in ostalih dobrot sploh ni mogoče pojesti J. Jaz pa sem vesela veselja v naši hiši, le čim več ga naj bo. Naj glasno odmeva pesem in smeh.

Obiskovalci so v našem Domu zelo dobrodošli. Vljudno prosim, da navodila in smernice, ki smo jih dolžni izvajati, upoštevate. Naše sestre, ne sodelavke na recepcije niso prav nič krive, če se z navodili ne strinjate. Za vas velja pogoj PCT (navodila Ministrstva za zdravje marec 2022) in obiske še zmeraj omejujemo na 1 zdravo odraslo osebo, gotovo vse do takrat, ko bo v hiši še prisotna okužba.

Glede na vedno lepše vreme vabimo svojce, da stanovalce v čim večji meri popeljete na vrt in z njimi preživite čas na svežem zraku. Odhodi stanovalcev iz Doma niso omejeni.

Naj vam sije sonce, preveva dobra volja in tudi zavedanje, da ravnanje vsakega od nas odzvanja in ima posledice (takšne in drugačne) pri soljudeh.

Vse dobro vam želimo.

 

mag.Jasna Cajnko, prof.soc.ped.
direktorica

Skoči do osrednje vsebine