15.11.2021 – MALO SMO SE UMAKNILI

V Domu beležimo večje število stanovalcev, ki so oboleli za trebušno virozo, ki jo spremlja slabše počutje s prebavnimi motnjami. Zaradi velikega tveganja širitve viroz smo sprejeli odločitev, da obiski v Domu do naslednjega tedna ne bodo mogoči.

Glede na strokovno razlago in tudi dejanske izkušnje pri večini stanovalcev težave pri virozah izzvenijo v času 3-4 dni. Skrbimo za hidriranje in primerno dieto, v kolikor je potrebno, stanovalci prejemajo infuzijo za nadomeščanje izgubljene tekočine.

Kljub razkuževanju, zračenju in doslednemu upoštevanju strokovnih smernic se virus, ki se širi tudi aerosolno, pojavlja v različnih stanovanjskih skupinah. Stanovalci bodo zato v naslednjih dneh preživljali čas v svojih bivanjskih prostorih.

Informacije o počutju vaših sorodnikov vam bodo predale sodelavke v stanovanjskih skupinah, kjer stanovalci živijo. O večjih spremembah zdravstvenega stanja stanovalcev vas bomo obveščali tudi mi.

Vsi stanovalci, ki so oboleli za virozo, so sočasno testirani za morebitno prisotnost virusa covid 19.

Zaenkrat ostaja število potrjenih okužb v Domu na številu 2. Oba stanovalca sta v rdeči coni in se dobro počutita. Testiranje na prisotnost virusa covid 19 pri stanovalcih, ki so v sivi coni, poteka po strokovnih smernicah na 48 ur. Med zaposlenimi nimamo obolelih za covid 19. Zaposlene, ki so bili v rizičnem stiku in delajo v sivi in rdeči coni, testiramo vsak dan.

Omejitev obiskov je predvidena do 22.11.2021.

Lepo vas pozdravljam z željo, da ostanete zdravi

mag. Jasna Cajnko, prof.soc.ped.
direktorica

Skoči do osrednje vsebine