1.12.2020 – PRVI OBISKI

V Domu smo po opravljenih odvzemih brisov v zadnjih dneh potrdili še 3 pozitivne okužbe s covid 19 pri stanovalcih v Ul.hortenzij v pritličju. Na novo je potrjena še 1 okužba v Gozdni ulici na I.etaži .Vse gospe so bile preseljene v rdečo cono v Storžkovo ulico.
Na današnji dan imamo aktivno okuženih 19 stanovalcev in 3 zaposlene. V bolnišnici se zdravi 1 naša gospa z okužbo covid. Ostali oboleli stanovalci se počutijo dokaj dobro. Izkušnje kažejo, čeprav se bolezen odraža različno pri vsakem človeku, da pa vendar veljajo neki »splošni simptomi« kot so: slabše počutje in utrujenost, občasno povišana temperatura, slabši apetit in tudi malo slabe volje zaradi selitve v drugo okolje in izolacijo v sobi. Stanovalce tolažimo , da 10 dni hitro mine in bo po tem spet vse po starem.

Posebej povem, da dobro skrbimo in varujemo vse naše stanovalce. Morda bi lahko dobili vtis, da se ukvarjamo samo z obolelimi stanovalci. To nikakor ne drži, vsi naši stanovalci so deležni povsem enake oskrbe in skrbi z naše strani. Počutje in zdravstveno stanje vseh stanovalcev redno spremljamo. Ima pa res vsaka skupina svoje sestre. Ampak vse naše sestre so enako strokovne in enako prijazne.

Za vse svojce naših stanovalcev, ki so preboleli okužbo, iz Prisojne in Livadne ulice, smo pripravili prostor za obiske. V kavarni za obiskovalce in za stanovalce v jedilnici. Žal so obiski mogoči le »na daljavo«, skozi šipo. Ampak: pripravili smo telefon in se boste lahko pogovarjali in si pomahali. Malo bliže pa bo, kot čez balkon, pa še na toplem boste. Obiske na takšen način bomo omogočili tudi stanovalcem iz belih con, torej stanovalcem, ki okužbe še niso preboleli. Ko bodo deli hiše – posamezne stanovanjske enote, označeni za belo cono. (čakamo brise v tem tednu) Razumemo, da si želite objemov, ampak žal vam tega še ne smemo in ne moremo omogočiti. Dvodnevne izkušnje s temi obiski so grenko sladke: eni svojci so veseli, drugi nadvse razočarani. In malo žalostni smo tudi mi, ki »med tnalom in nakovalom« skušamo ustreči vsem.
Stanovalce iz Ul.begonij lahko obiščete svojci le tako, da si pomahate skozi šipo njihovega zimskega vrta. Tam možnosti, da vas namestimo na toplo, žal nimamo. Vse obiske dogovarjajte z gospo Franjo Jakob (tel.051/365-001)

O drugih, dodatnih vrstah obiskov, ter o možnostih in pogojih takšnih obiskov intenzivno razmišljamo. Možnosti skušamo uskladiti s strokovnjaki infektološke in epidemiološke stroke. Predpogoj za takšne stike pa je, da morajo biti predvsem varni.

Pozdravljamo vas in mahamo v pozdrav,

mag.Jasna Cajnko, prof.soc.ped.
direktorica

Skoči do osrednje vsebine