11.11.2020 – MARTINOVO MALO DRUGAČE

Rezultati brisov so potrdili okužbo 4-ih stanovalcev v Gozdni ulici na I.etaži . V Domu je skupaj aktivno okuženih 15 stanovalcev:  v Livadni in Gozdni ulici ter Ulici begonij. Tako kot so in bodo v teh dneh tudi povsem uradno ozdravljeni stanovalci v Livadni ulici, so nastale nove okužbe med stanovalci v isti stanovanjski enoti, ki do sedaj prav čudežno niso oboleli. Kot sive in rdeče cone so organizirane: celotna I.etaža, Ulica begonij in Livadna ulica.

Stanovalci v Domu se dobro počutijo. Zaradi okužbe s covidom 19 je v bolnišnici 1 stanovalec. Prav vsem stanovalcem poskušamo ustvariti čim bolj udoben in prijeten vsakdan. Lažje pa je to storiti v tistih delih hiše, kjer življenje normalno poteka in kjer okužb ni.

Na naše vabilo so se odzvali študentje fizioterapije iz fakultete Alma Mater Europea, ki bodo pod vodstvom naše dipl.fizioterapevtke Tjaše prostovoljno izvajali razgibavanje in fizioterapijo. Prvenstveno se bo vadba izvajala pri stanovalcih, ki so preboleli okužbo s covid 19. Ker pa bo, kot kaže, prijaznih študentov več, bodo mladi fizioterapevti pomagali še drugim stanovalcem, ki potrebujejo njihove spretne roke.

Na današnji dan smo v nekih normalnih časih imeli martinovo prireditev. Krstili smo mošt in si privoščili kakšen kozarček. Danes je malo drugače, račke in pipike pečejo na II.etaži, ostalim pa martinovo kosilo pripravljajo v naši kuhinji. Šef Aleksander pa je zatrdil, da bo vsem stanovalcem pri kosilu postrežen tudi kozarček vina. In bomo nazdravili. Na nek nov, normalen čas. Takšen, ki smo ga navajeni.

Tak čas pride ! Gotovo pride !

Vse dobro in lep pozdrav, vam kličemo prav vsi stanovalci in zaposleni.

 

                                                                                               mag. Jasna Cajnko, prof.soc.ped.
direkrorica

Skoči do osrednje vsebine