27.5.2021 – ZANIMA ME, KAJ ZANIMIVEGA SE BO DANES DOGODILO – Pujsek / Medved Pu

Kot je bilo preteklo leto kar preveč posebno, je poseben tudi letošnji mesec maj. Navajeni toplih sončnih majskih dni, smo v tem mesecu kar iskali primerni dan za praznovanje. V mesecu maju praznujemo sedemnajsto obletnico delovanja Doma. V preteklih letih smo ves teden gostili takšne in drugačne goste, priredili kulturne in zabavne dogodke in se na koncu družili še na pikniku za stanovalce in njihove sorodnike. Nekaj sto se nas je vsako leto družilo, plesalo in veselilo. Toda letos je drugače.

Včeraj smo se izognili dežju in se zbrali »najboljši stanovalci« leta in »delavci leta« na našem vrtu. Zaigrali smo, peli in malce tudi zaplesali. Uživali smo v dobri hrani in si nazdravili, upihnili rojstnodnevno svečko. Imeli smo se lepo. Stanovalci- tisti gibčni in oni manj gibčni, ampak vsi nasmejani. Posedali smo pri mizah organiziranih po maniri »mehurčkov«, pomešani s svojimi »sestrami«.

V Domu se vsako leto ob domskem prazniku zahvalimo tistim stanovalcem, ki s svojim delom, z aktivnostmi, v katere se vključujejo, lepšajo naš dom, skrbijo za prijazno vzdušje med stanovalci in pomagajo tistim od njih, ki potrebujejo več pomoči . Podarimo priložnostno priznanje in cvet. V letošnjem letu smo zaposleni podelili vsem stanovalcem Doma »naziv najboljši stanovalci leta«.

V Domu vsako leto podelimo tudi naziv in priznanje zaposlenim – priznanje »delavka/delavec leta«. Izdelani so kriteriji za priznanje, ki naslavljajo zlasti izstopajoče dobro, kvalitetno, predano delo zaposlenega, njegov prispevek k razvoju stroke v Domu, inovativnost, doprinos k izboljšanju in ohranjanju kolegialnih donosov, prispevek k ugledu Doma. Pa še kaj bi se našlo. Predloge za sodelavce posredujejo zaposleni sami. Predloge komisija pregleda in oceni in posreduje v potrditev kolegiju. V letošnji pomladi pa je bil na kolegiju sprejet sklep, da bo naziv »delavec leta za leto 2020« podeljen vsem zaposlenim DSO Tezno.

In tako imamo letos v našem Domu najboljše stanovalce leta 2020 in najboljše zaposlene v letu 2020. Zakaj ? Ker smo v preteklem letu skupaj z našimi stanovalci sami bili prav posebno »bitko«. Ker so se v času izolacije med nami stkale še pomembnejše in trdnejše vezi. Vezi, ki presegajo profesionalni odnos. Nastal je prijazen in domač odnos človeka do sočloveka. Odnos ki povezuje.

In tako je koronski čas prinesel tudi dobre stvari: prinesel je razmislek o vrednotah, o pomenu in vplivu človeka na sočloveka. In prav zato so naši stanovalci najboljši stanovalci in moji sodelavci najboljši sodelavci. Eni in drugi delijo: lepo misel, prijazno besedo, dotik. Delijo naklonjenost.

Kot reče modri Medved Pu : Vsak dan preživet s teboj, je moj najljubši dan. In danes je moj novi najljubši dan.

 

Pozdravljamo vas in želimo vse dobro,

 

                                                                                   mag.Jasna Cajnko, prof.soc.ped.
direktorica

Skoči do osrednje vsebine