19.1.2021 – PRI NAS V JANUARJU

Z velikim veseljem bi vam rada sporočila da smo vsi zdravi. Žal tega še ne morem storiti. V Domu imamo na današnji dan 37 aktivno okuženih stanovalcev in 14 zaposlenih. Število okužb je tako najvišje odkar beležimo okužbe s covid 19 v Domu. Večina stanovalcev je asimptomatskih in imajo blažje oblike obolevnosti, v bolnišnici sta na zdravljenju tudi s covid 19 okuženi 2 stanovalki. Oskrba in nega  stanovalcev nikakor ni motena, saj nas je na delu dovolj zaposlenih, da v največji možni meri in nadvse srčno poskrbimo za vse naše stanovalce.

Novo odkrite okužbe beležimo povsod po hiši, oboleli so stanovalci, ki do sedaj niso bili okuženi. V vsaki stanovanjski skupini kakšen. Od 74 cepljenih stanovalcev je za covidom obolelo 35 stanovalcev in tudi nekaj  sodelavcev. Zdravnica infektologinja pojasni, da je v teh primerih bila pri obolelih okužba s covid 19 prisotna že pred cepljenjem, zato je do izbruha bolezni prišlo (po cepljenju).

Cepljenje že cepljenih stanovalcev in zaposlenih, kakor tudi prvo cepljenje stanovalcev in zaposlenih, ki še cepljeni niso bili, bo potekalo v sredo 20.1.2021.

Sicer ohranjamo v Domu, kolikor je le mogoče v tem nenormalnem času, normalno življenje. Družimo se in ustvarjamo, zapojemo, pripravljamo napitke polne vitaminov in takšne in drugačne sladke priboljške. Beremo, rešujemo kvize in miselne igre. Mnogo telovadimo in s pomočjo dodatne pomoči na fizioterapiji izvajamo prepotrebne vaje in razgibavanje. V izolaciji ostajajo aktivno okuženi stanovalci.

Obiski v Domu so dovoljeni, omogočamo jih v največji možni meri, toliko in tolikokrat, da imajo vsi stanovalci enak dostop in možnost srečati svoje sorodnike, kakor tudi na način, da najprej poskrbimo za vse kar stanovalci potrebujejo. Glede na zdravstveno stanje in počutje stanovalcev so obiski mogoči v kavarni ali v sobah stanovalcev. Obiskovalce ob vstopu v Domu zaščitimo s potrebno zaščitno opremo. Zaščitna oprema je v zaščito vseh nas in tudi vas obiskovalcev, zato je ves čas obiska, prosimo, ne snemajte.

Težki časi so. Za vse nas, v Domu in izven njega. Vendar: vse mine. Tudi tisto kar je težko. Takšne izkušnje ima človeštvo odkar obstaja. Zato se ozrimo naprej, kajti boljši časi prihajajo. Za vse nas, v Domu in izven njega.

Pozdravljamo vas in želimo vse dobro. Iz srca.

mag. Jasna Cajnko, prof.soc.ped.
direktorica

Skoči do osrednje vsebine