3.11.2020 – V DRUGI KROG

Včeraj je bila potrjena okužba s covid 19 pri stanovalki iz I.etaže. Gospa je trenutno v bolnišnici. Odvzeti so bili brisi vsem 61 stanovalcem I.etaže v stanovanjskih enotah Gozdne, Cvetlične in Bršljanove ulice. Celotna etaža je tako postala t.i. siva cona, stanovalci ostajajo v svojih sobah. Rezultati prvih brisov bodo znani tekom jutrišnjega dneva. Zdravstveno stanje in počutje stanovalcev redno spremljamo. Svojce o spremembah počutja individualno obveščamo. Trenutno pri stanovalcih ni opaziti znakov okužbe, niti prehladov ne. Odvzem brisov bo v nadaljevanju potekal v skladu s strokovnimi smernicami in odločitvijo infektologinje.

Odvzeti so bili brisi tudi 24 zaposlenim.  

Na III.etaži Doma v Prisojni in Livadni ulici je s covid 19 aktivno okuženih 24 stanovalcev. Iz te enote sta nam žal umrli dve gospe, ena v UKC Maribor, druga v Domu. Večina stanovalcev je dobrega počutja, prav vsi pa žal ne.

Naše sodelavke, ki so bile razporejene na delo v III. etaži in pri katerih je bila potrjena prisotnost virusa covid 19, se dobro počutijo in se ponovno vračajo v delovni proces.

Ko sem izvedela za prisotnost okužbe s covid 19 še na I.nadstropju, se nisem ustrašila. Vem, da sistem obvladamo in da moji sodelavci delajo dobro. Zelo dobro. Vem tudi da bomo zmogli: naši stanovalci in mi. Skupaj bomo tekli drugi krog. In na koncu bomo zmagovalci. Kot so prvi zmagovalci stanovalci iz Prisojne ulici. Ker se boljše počutijo, pridejo na balkon in tam klepetajo. Domujejo nad mojo pisarno, tako se včasih pomenimo in si pomahamo. Včeraj sta mi gospe M. in S. povedali, da sta zelo dobro. Ni jima dolgčas, pleteta. Gospa S. je celo malo zapela in sem ji pritegnila, tako iz balkona v pritličje in nazaj. In še pove: »Sestra Jana je rekla, da smo »ven iz najhujšega«. Kaj mislite ? » Pojasnim, da je naši odlični sestri Jani absolutno verjeti, ona prav gotovo ve. Gospa M. pa reče:« Direktorica, bomo imeli novoletno zabavo ?« Preseneti me, priznam. Hitro ji pritrdim in trenutek kasneje, za vsak slučaj, dodam :« Nemška predsednica, gospa Merkel, je povedala, da so sedaj v Nemčiji zato hudi ukrepi, da bi bil božič lep. Zato so vsi pridno doma. Ona bo že vedela, z vsemi svojimi strokovnjaki in svetovalci ». In se zasmejemo, vse tri. In sedaj srčno upam in verjamem, da gospa Merkel ve kaj govori. Jaz namreč vedno držim dano besedo.

Pozdravljamo vas heroji, bodoči zmagovalci in zmagovalci tik pred ciljem.

 

                                                                                   mag. Jasna Cajnko, prof.soc.ped.

                                                                                   direktorica

Skoči do osrednje vsebine