30.12.2020 – PRED KONCEM TEGA LETA

Na današnji dan imamo v Domu 17 aktivno okuženih stanovalcev. Nove okužbe smo potrdili v Zeleni ulici in v Sončnem kotu. Zaenkrat pri okuženih stanovalcih ni pomembnih zdravstvenih zapletov. Okuženi stanovalci so naseljeni v rdeči coni v II. in III.nadstropju..

 V sivo cono se žal ponovno spreminja celotna I.etaža, kakor tudi enota Ul.Hortenzij v pritličju. V teh enotah nismo potrdili okužbe pri stanovalcih (kontrolni brisi bodo stanovalcem odvzeti danes in v ponedeljek), ampak smo s hitrim testom HAGT potrdili okužbo pri dveh asimptomatskih sodelavkah, ki sta na delo bili razporejeni v teh enotah. Da bi stanovalce najbolj zaščitili, smo enote opredelili kot sive cone. V teh stanovanjskih skupinah velja za vse stanovalce napotek v skladu s strokovnimi smernicami, da ostajajo v izolaciji svojih sob. Stanovalci, ki so okužbo prebolel,i lahko svoje sobe zapuščajo, ostali stanovalci pa, kljub temu da so že prejeli prvi odmerek cepiva, ostajajo v izolaciji svojih sob.

V ponedeljek 28.12. smo izvedli cepljenje proti okužbi s covid tistih stanovalcev, ki so se za cepljenje odločili (ali njihovi svojci). Glede na prebolevnost okužbe in precepljenost (ko bo le-ta predstavljala dovoljšnjo zaščito) bo – tako zares upamo – »varnih« pred virusom 93 % vseh stanovalcev Doma.

Vsi sorodniki ste sproti obveščani o spremembah zdravstvenega stanja stanovalcev. Odločili smo, da obiskov vaših sorodnikov ne bomo omejevali. Obiski bodo potekali na način in v skladu z zdravstvenim stanjem vsakega stanovalca in seveda razmer v njegovi bivalni enoti. O podrobnostih obiska se boste dogovorili z vodjo socialne službe, gospo Franjo Jakob. Ponovno pa opozarjamo, da vsakršni prihod v Dom, kjer je potrjena okužba s covid 19, predstavlja pomembno možnost okužbe za vse obiskovalce. Zato je tudi na vas, da ravnate nadvse odgovorno. Poudarjamo, da je ves čas obiska izjemno pomembno, da zaščitne opreme ne snemate in sledite napotkom zaposlenih. Zaradi nas, in zaradi vas, prosimo za vaše sodelovanje.

Leto, ki se ga bomo prav vsi spominjali, se zaključuje. Bilo je težko leto. Pred nas je postavljalo ovire in tegobe, ki si jih nismo znali, niti želeli predstavljati. Pravijo, da se ljudje (ponovno) zavemo kaj v življenju zares šteje, ko nam je to bilo odvzeto. Prav gotovo ste, kot prav vsi v naši hiši, (za)čutili kako dragocena je bližina sočloveka, kako pomembna beseda in objem.

Trdno verjamem, da bo v prihodnjem letu spet kot je bilo: spet bo bližina, beseda in objem.

Na nas pa je, da ne pozabimo. Na poti do sočloveka bodimo človek z dobrim, dobrim srcem.

mag. Jasna Cajnko, prof.soc.ped.
direktorica

 

Skoči do osrednje vsebine